Želim biti predsjednik svih građana Srpske

1192
Vukota Govedarica

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je da želi biti predsjednik svih građana Republike Srpske te da njegova inspiracija nije kandidatura za srpskog člana Predsjedništva BiH!

– Funkciju člana Predsjedništva BiH bi trebalo da vrše mnogo iskusniji ljudi nego što sam trenutno ja, jer je to veoma odgovorna funkcija. To je moje lično mišljenje. A o kandidatima će odlučiti organi SDS-a i uvjeren sam da ćemo s koaliconim partnerima napraviti pobjednički rezultat na izborima – rekao je Govedarica.

Želja mu je kaže da, osim što je lider SDS-a, bude predsjednik svih građana RS. U slučaju da bude kandidat za tu funkciju, podnijeće ostavku na stranačku dužnost, ako i pobijedi, jer je tako propisano Statutom SDS-a.

– Ukoliko Glavni odbor odluči da ide s mojom kandidaturom, i uz podršku naroda postanem predsjednik RS-a, svoj mandat daću stranci na raspolagenje, uz želju da budem predsjednik svih građana – rekao je on.

Govedarica je najavio da će se više znati nakon subote i sjednice Glavnog odbora SDS-a te uvjerava da će kandidati Saveza za promjene zajednički pobijediti aktuelnu vlast u RS.

Kazao je da je dobro što je juče u Predstavničkom domu parlamenta BiH podržana inicijativa kojom ovaj dom poziva nadležna tijela Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantona 10, Zapadnohercegovačkog kantona i Posavskog kantona da, najkasnije u roku od 30 dana, izmijene i dopune ustave navedenih kantona s ciljem obezbjeđenja ustavne ravnopravnosti Srba.

Govedarica je istakao da je ogorčen što SNSD nije podržao ovu inicijativu te da ga zabrinjava “snishodljiv i poslušnički” odnos SNSD-a prema HDZ-u te upitao šta veže ove dvije stranke.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA