Vlada i Kabinet predsjednika po 50 000 KM za RK Borac

644

Vlada Republike Srpske i Kabinet predsjednika će podržati donatorsko veče za Rukometni klub Borac sa po 50 000 KM. Ovo su novinarima potvrdili premijerka Željka Cvijanović i predsjednik Milorad Dodik.

– Opredjeljenje Vlade jeste da sport postane sastavni dio života. Znamo da su se u moderno doba mlađe generacije i djeca uputili na neke druge stvari, ali smatram da je krajnje vrijeme da se svi vrate sportu – rekla je Cvijanovićeva pred početak donatorske večeri u Banjaluci.

Ona je naglasila da je RK Borac obilježje Banjaluke i da je to klub koji je ovaj grad proslavio sa mnogo osvojenih titula.

– Zahvaljujući rukometu i nekim drugim sportovima Banjaluka živi duh šampiona – rekla je Cvijanovićeva.

Kompletan prihod od prikupljenih sredstava namijenjen je trofejnom sportskom kolektivu čiji je cilj da ponovo sa ponosom predstavlja Banjaluku širom Evrope.

Dodik je najavio da će u maju razgovarati sa rukovodstvom kluba o daljem obezbjeđivanju sredstava da bi ovaj klub mogao dobiti ulogu favorita ne samo u BiH, već i u regionalnoj ligi i da osvaja najbolje trofeje.

On je istakao da RK Borac može biti prvak Republike Srpske i BiH, ali i da se takmiči na regionalnom i evropskom nivou samo uz podršku šire društvene zajednice.

– Znam šta znači raditi u sportskom klubu i veoma je teško organizovati prikupljanje sredstava, ali Borac to zaslužuje – rekao je Dodik, obraćajući se na donatorskoj večeri u Banjaluci.

On je naglasio da ovaj klub nije prosječan, što najbolje pokazuju generacije koje su obilježile sportske uspjehe Borca.

– U teškim vremenima Borac je opstao, što obavezuje društvo u cjelini da se okupi oko ideje vraćanja stare slave ovom klubu – rekao je Dodik.

Donatorskoj večeri prisustvovali su brojni predstavnici političkog, sportskog i privrednog života Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA