Uskoro počinje obnova Doma penzionera u Trebinju (VIDEO)

939

Štićenici trebinjskog Doma penzionera, kao i zaposleni u ovoj usnovi, dobiće bolje uslove za rad i boravak, a uskoro počinje kompletna obnova ovog objekta.

Radovi će koštati oko 1 500 000 maraka, bez PDV-a. Iako se ne žale na trenutne uslove, korisnici Doma, skromno kažu da ih, ipak, raduje što će im boravak u ovoj ustanovi, kroz nekoliko mjeseci, biti ljepši i ugodniji.

– Nama što se god donese ovdje, dođe, uradi nešto nanovo, ovo je dotrajalo više, nama dobro dođe, jer mi smo stari, usluga je dobra, iako su pojedine prostorije dotrajale, ali ja sam potpuno zadovoljan – rekao je štićenik Doma penzionera Trebinje Milovan Milanović.

– Mi smo ipak starije osobe, treba nam nešto toplije. To treće doba, nastojimo da nam je ovo kao druga kuća, jer smo odvojeni od svojih porodica, rat je učinio svoje. Moramo se prilagoditi onome kako je – dodao je štićenik Doma penzionera Trebinje Vasilije Belović.

Radovi bi trebalo da počnu tokom narednih desetak dana. Planirano je da bude renoviran krov, postavljena nova fasada, zamjenjeni otvori, te hidro i elektroinstalacije, a biće obnovljene sobe i kupatila.

– Želim da naglasim da će se uraditi i ova lamela, jedan depadans dole koji imamo prema zapadnom dijelu našeg doma. Ustvari najljepši i jeste dio Doma penzionera u Trebinju, sa pogledmo na rijeku Trebišnjicu, gdje ćemo dobiti 10 novih, preuređenih soba i samim tim proširiti svoj kapacitet – istakao je direktor Doma penzionera Trebinje Rajko Ćapin.

U upravi Doma kažu da su im kapaciteti konstatno popunjeni. Trenutno u ovoj ustanovi boravi 120 korisnika iz cijelog regiona, a postoji i lista čekanja. Kada Dom bude obnovljen, a kapaciteti prošireni, interesovanje će, smatraju u upravi, biti još veće.

– Trenuto stanje što se tiče uslova je skromno, na zadovoljavajućem nivou, ali opet mogu da kažem, da smo pored svega toga mi sigurno lider u regionu u pružanju usluga ove vrste, što se tiče osoba koje se nalaze u trećem dobu – dodao je Ćapin.

Obnova trebinjskog Doma penzionera trebalo bi da bude završena tokom ljeta. Radove izvodi građevinska firma „Braća Mićić“ iz Modriče, a projekat realizuje Ministarstvo za izbleglice i raseljena lica RS, uz podršku Centralno-evropske banke.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA