Uhapšen vidovnjak iz Bijeljine: Pokušao da iznudi pola miliona evra

3750
Foto: Novosti

Drago Mitrović (50) iz Bijeljine samozvani vidovnjak, uhapšen je zajedno sa Nikolom Kosanovićem (30) zbog sumnje da su pokušali iznuditi 500 000 evra od  57-godišnjeg vlasnika lanca pekara iz Beograda.

Ovaj ozloglašeni već osuđivani prevarant poznat i pod nadimkom koji je sam sebi dao “Bijeli mag”, ovoga puta riješio je da iskoristi svog klijenta kako bi nasamario žrtvu iz Beograda za sumu od pola miliona evra.

Sve je počelo kada je Nikola Kosanović došao kod Mitrovića da mu ovaj pomogne i pritom mu platio za usluge.

– Mitrović je zloupotrijebio nesreću čovjeka. Obećao mu je da će ga „izliječiti“ ako mu ovaj pomogne u iznudi jednog imućnog Beograđanina.

– Kosanović nije mogao imati djecu, pa je iz očaja potražio pomoć od Mitrovića. On ga je mjesecima “zavlačio”, a onda mu je pred kraj prošle godine predložio da jedan drugom učine uslugu. Bijeli mag je tražio od Kosanovića da mu pomogne izdnuditi 500 000 evra od jednog biznismena, a zauzvrat bi mu pomogao da dobije dijete – navodi izvor Blica.

Prema riječima sagovornika, naivni Kosanović je imao bezgranično povjerenje u Mitrovića i vjerovao je da mu ovaj zaista može pomoći.

Mitrović je Kosanoviću dao instrukcije kako da zaplaši Beograđanina. Po njegovom uputstvu, Nikola  je kupio nove brojeve za mobilne telefone i aparate. Bijeli mag mu je tada naveo imena djece i supruge žrtve i napisao mu SMS koji će poslati Beograđaninu kako bi ga nagovorio da dođe do manastira kod Šida. Potom je Kosanović tu poruku, po dogovoru sa Mitrovićem poslao Beograđaninu, predstavljajući se kao monah koji je bolestan i ne može da priča.

– Kada je oštećeni uoči Nove godine došao na dogovoreno mjesto, Nikola mu je prišao, omamio ga elektrošokerom i uz prijetnju pištoljem zahtijevao isplatu 500 000 evra kako ne bi naudio njemu i njegovoj porodici. Žrtvi su dali instrukcije kako će i kada, u narednom periodu isplatiti novac, nakon čega su ga pustili – dodaje izvor Blica.

Beograđanin je iznudu prijavio policiji, pa su Mitrović i Kosanović uhapšeni. Akcija hapšenja izvedena je u koordinaciji i saradnji sa višim javnim tužilaštvima u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Somboru.

Policija je prilikom pretresa stana Nikole Kosanovića našla elektrošoker i pištolj pa će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu i za neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

A u momentu hapšenja Mitrovića, ispred njegove „kancelarije“ u Beogradu 20 ljudi čekalo je u redu da ih bijeli mag izliječi!?

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Drago Mitrović iz Bijeljine, stari je poznanik policije i prije 11 godina je uhapšen takođe, jer je iznuđivao novac, ali rođacima koje je zastrašivao crnom magijom. Zbog toga je bio osuđen na pet godina zatvora. Njegov saučesnik bio je Zoran Golub iz Novog Sarajeva, koji je u bjekstvu osuđen na četiri godine zatvora.

Njih dvojica su prijetnjama iznudili više od 300 000 evra. Golub je ubijen u Istočnom Sarajevu.

Kako je prevario sopstvene rođake

Mitrović nije prezao da tokom svoje dugogodišnje prevarantske karijere uzme pare i od svojih rođaka. Tako je 2005. i 2006. godine Mitrović došao u posetu svojim rođacima Prodanovićima iz Novog Sada i rekao im da je ima natprirodne sposobnosti i „predvidio“ im „veliko zlo koje im prijeti od utjerivača dugova“. Prodanovići su povjerovali svom rođaku i mjesecima živjeli u strahu od njegovih „proročanstava“. Na kraju su kesu sa 300 000 evra ostavili na autoputu, tu kesu je uzeo Golub i podijelio je sa Mitrovićem.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA