Stranci snimali vojne objekte i pokušali ući u njih

594

Osmoro stranih državljana uhapšeno je u Beogradu zbog pokušaja da neovlašteno snimaju i ulaze u vojne objekte.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da su pripadnici Vojne policije, u toku jučerašnjeg i današnjeg dana, lišili slobode osmoro stranih državljana, bilo što su pokušali da neovlašćeno snimaju vojne objekte ili što su pokušali da neovlašćeno ulaze u vojne objekte, gde je ulaz civilima strogo zabranjen.

– Nadležne službe rade na rasvetljavanju svih ovih događaja, i kada budemo donijeli odgovarajuće zaključke, obavestićemo javnost. Ja ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne vjerujem u slučajnost, i da ovako veliki broj stranih državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabilježen – naglasio je ministar Vulin.

Prema riječima ministra odbrane, građani mogu da budu mirni i pouzdani u svoju Vojsku, jer su svi nadležni organi, kao što se vidi, veoma efikasni, veoma budni i vode računa o bezbednosti vojnih objekata, kao i o bezbednosti svakog našeg građanina.

– Sve naše bezbjednosne strukture su uključene u rješavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izvještava – rekao je Vulin.

Snimali dronom Generalštab

Mediji su ranije danas prenijeli da je Vojna policija uhapsila dva Amerikanca i dve ukrajinske državljanke koji su dronom pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba.

U Ministarstvu odbrane je potvrđeno da je postojalo neovlašćeno snimanje i da su uhapšena lica predata policiji, a cijeli slučaj je sada u nadležnosti tužilaštva i policije.

Mediji su ranije prenijeli da su dvojica Amerikanca i dvije ukrajinske državljanke pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba Vojske Srbije, u kojoj su smještene Vojno-obavještajna agencija i Vojno-bezbjednosna agencija – potvrđeno je za Prvu TV.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA