Stižu nam ledeni dani i obilan snijeg

1126

Prema prognozama stranice “AccuWeather”, koja prati meteorološka kretanja širom svijeta, u Bosni i Hercegovini i dijelu Balkana u narednim danima može se očekivati veća količina snijega koja bi mogla izazvati brojne probleme.

Još jedna hladna fronta zahvatiće BiH tokom vikenda, prognoziraju iz “AccuWeathera”, a nove snježne padavine zadržat će se sve do početka naredne sedmice.

– Najveće količine snijega očekuju se u sjevernoj BiH, pa sve do područja južne Slovenije – upozorili su meteorolozi “AccuWeathera”.

– Upozoravaju na moguće nestanke električne energije  u pojedinim područjima zbog težine snijega – kaže meteorolog Tajler Rojs.

Osim u BiH, značajne snježne padavine očekuju se u sjevernoj Italiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Mađarskoj.

Od nedjelje temperatura u minusu

Hladni ciklon se sa Sredozemlja, krajem dana premješta ka našem regionu. Već od sutra uveče i u noći snijeg jača na zapadu uz brzi porast snježnog pokrivača, pogotovo u višim predjelima gdje se očekuju jače snježne padavine.

U nižim predjelima biće oko 20 cm snijega, a u višim ponegdje i 40 cm – podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U petak i subotu očekuje nas padavine. Na jugu jača i obilnija kiša, na zapadu jači snijeg uz dalji porast snježnog pokrivača, a u nedjelju i vrlo hladno vrijeme.

U nedjelju 25. februara, jutarnja temperatura vazduha biće od minus devet do minus četiri, a najviša dnevna od minus šest do minus tri stepena Celzijusova – podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Upozorenje i u Srbiji

Od nedelje pa sve do 1. marta na području Srbije očekuju se ledeni dani, u kojima se temperature neće dizati iznad nule – upozorava Republički hidrometeorološki zavod.

U nedjelju 25. februara i početkom naredne sedmice očekuje se veoma hladno vrijeme inove snježne padavine uz povećanje visine snježnog pokrivača. Očekivana visina snijega je od pet do 10 cm na sjeveru, od 10 do 20 cm u ostalim predjelima, a na planinama i više.

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA