Šta je lovio Dodik u “Hajci na vuka” u Šipovu?

1812

U subotu je u Šipovu održana tradicionalna “Hajka na vuka”. Bila bi to lovačka manifestacija koja se ni po čemu ne bi razlikovala od prethodnih, da njen počasni gost nije bio predsjednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik.

I ove godine Lovačko udruženje ”Tetrijeb” ugostilo je mnogobrojne ljubitelje lova, među kojima i najpoznatije lovce među domaćim političarima. Od ranije je poznato da su visokopozicionirani članovi SNSD-a, Nebojša Radmanović, poslanik u Domu naroda BiH i Džerard Selman, predsjednik Ustavnog suda RS, strastveni lovci.

Hajka-Sipovo-1

Ove godine je lovačku uniformu obukao i pridružio im se i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. Domaćin mu je bio načelnik Šipova Milan Kovač, inače njegov kum.

Dodik nije propustio priliku da zapjeva lovcima uz srneći paprikaš i teletinu, pa se na repertoaru od pet, šest pjesama našla “Miljacka”, ali i njegova himna “Ne može nam niko ništa”.

Hajka-Sipovo

U izbornoj godini sva su čuda moguća, pa i da Dodik, osim strasti za političkom moći, otkrije i onu prema lovu na divljač. U svakom slučaju, ovo je bila dobra prilika za lov na potencijalne glasače, jer “hajka na vuka” okuplja brojne ljubitelje lova koji svake godine dolaze u Šipovo.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA