Srbija i Hrvatska zajedno organizuju Svjetsko prvenstvo?

1126

Regionalna liga u košarci, vaterpolu i rukometu je već uveliko zaživjela, kada je fudbal u pitanju to još uvek se čini neralnim, ali prema pisanju hrvatskih medija pojavila se jedna nova ideja.

Navodno Srbija i Hrvatska su zainteresovani da u skorije vreme organizuju Svjetsko prvenstvo.

– Živjelo prijateljstvo Srbije i Hrvatske – uzviknuo je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Lisinskom, na kraju nedavne posjete Hrvatskoj.

To “prijateljstvo” čelnici država sada žele dokazati i na sportskom planu. Kolinda je u Zagrebu organizovala svečanu večeru u čast srpskog kolege, a RTL je objavio šta je Vučić tom prilikom rekao pred domaćicom i ostalim zvanicima, piše Index.hr.

– Dogovorili smo se da se takmičimo za zajedničku organizaciju nekog velikog događaja, na primjer Svjetskog prvenstva. To sigurno dobijamo ako idemo zajedno. Predsednica je za. Nadam se da će se i Andrej (hrvatski premijer) složiti. Ana (srpska premijerka) će mene odmah poslušat – izjavio je navodno Vučić, a prenosi pomenuti list.

Vučićev plan naravno ne odnosi se na fudbal. Vjerojatno je riječ o košarci, rukometu ili vaterpolu.

Za sada se to čini tek kao plan i “lijepa želja”. Nije potrebno isticati koje su sve prepreke pri ostvarenju takvog projekta. Ali, organizacija takvog događaja predstavljala bi veliki korak prema konačnoj normalizaciji odnosa dveju država. zaključuje Index.hr.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA