Snijeg rušio krovove u Bihaću, angažovana i vojska

621

Snijeg i jak vjetar su u sjeverozapadnom dijelu BiH izazvali brojne probleme. Angažovane su i Oružane snaga BiH u otklanjanju posljedica snježnog nevremena.

U Bihaću i Cazinu, u Unsko-sanskom kantonu Federacije BiH (FBiH), zbog obilnog snijega u posljednjih nekoliko dana urušili su se krovovi na četiri porodične kuće, 14 pomoćnih objekata, fiskulturnoj sali školske zgrade i dvije krovne konstrukcije na objektima privatnih firmi.

– Zbog težine snijega, u Bihaću su se urušili krovovi na dva stambena objekta, osam pomoćnih objekata i dva krova na objektima privatnih firmi. Juče se srušio i krov fiskulturne sale Ekonomske škole u centru Bihaća koja je u izgradnji, ali na sreću u navedenim urušavanjima nije bilo stradalih – rečeno je u Civilnoj zaštiti ovog kantona.

U Cazinu se srušio krov dvije porodične kuće, a došlo je do urušavanja i na šest pomoćnih objekata, kao što su štale i garaže, koje su u potpunosti uništene. Stradalih nije bilo.

snijeg-bihac (Custom)

Visina snježnog pokrivača u Bihaću jutros je iznosila 80 centimetara.

Snijeg na krovnim konstrukcijama je izuzetno težak i opasan, zbog čega je i došlo do urušavanja krovova, a u ovim gradovima otežano je i odvoženje komunalnog otpada, a parking prostora je veoma malo.

Na području Bihaća snijeg od jutros čisti 56 pripadnika Oružanih snaga BiH sa četiri radne mašine.

Iz Zavoda za javno zdravstvo obavijestili su građane Bihaća da je na osnovu uzetih uzoraka vode od 19. februara i urađenih parametara mikrobiološke i fizičko-hemijske analize voda u momentu uzorkovanja bila zdravstveno neispravna, zbog čega su savjetovali prokuvavanje vode prije upotrebe do daljeg.

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA