Šarović: BiH ne može imati predsjednika i dva zamjenika!

663

Ne postoje šanse da BiH ima predsjednika i dva njegova zamjenika, rekao je danas potpredsjednik Glavnog odbora SDS-a Mirko Šarović.

Komentarišući izjavu visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da bi BiH u budućnosti trebalo da ima predsjednika i dva zamjenika, Šarović je rekao novinarima da se javnost “naslušala takvih i sličnih Inckovih izjava”, ali da se sve to može staviti u sferu ličnih impresija i pogleda na događanja u BiH.

– Lično podržavam samo dejtonsku BiH i ustavna rješenja, i ništa više izvan toga – naveo je Šarović.

Govoreći o mogućim kandidatima SDS-a za predsjednika Republike Srpske ili člana Predsjedništva BiH iz Srpske na opštim izborima u oktobru, Šarović je naglasio da je to unutrašnje pitanje ove stranke.

– SDS želi da pronađe najbolje rješenje za sebe, kako bi njene šanse za opšte izbore bile što veće. Obje pozicije su važne, ali je nebitno opredjeljenje za bilo koju poziciju. Mislim da je to gubljenje vremena. Suština je, koje su to ličnosti koje mogu da podnesu najveći teret u narednim mjesecima i posebno u izbornoj kampanji, te tako doprinesu dobrom rezultatu, kao što će to da radi i konkurencija – kaže Šarović.

On je dodao da nije pitanje “za šta će se SDS opredijeliti”, nego ima li Savez za promjene kandidata koji može da parira kandidatima konkurencije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA