Raspakivanje obilne dokumentacije: I ministri falsifikovali račune?!

923

Počelo je raspakivanje obilne dokumentacije, zaplijenjene kod Vukašina Papovića (69), bivšeg nastavnika likovnog vaspitanja iz Trebinja, osumnjičenog za slanje prijetećih pisama javnim ličnostima u Srpskoj!

Ovim slučajem se trenutno bave pripadnici MUP-a RS, Policijske uprave Trebinje, zajedno sa tužiocem trebinjskog Okružnog tužilaštva, a prema nezvaničnim saznanjima TV BN, već u prvoj vreći pronađeni su falsifikovani fiskalni računi iz inostranstva sa ličnim podacima visokopozicioniranih direktora javnih preduzeća čija su sjedišta u istočnoj Hercegovini. Među onima koji su koristili usluge bivšeg nastavnika, kako je saopštio pomenuti medij, navode se i pojedini ministri u Vladi Republike Srepske.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje prilikom pretresa stana i prostorija polovinom februara, koje koristi osumnjičeni, pronašli su opremu za falsifikovanje, kao i veliki broj broj izdatih fiskalnih računa, putnih naloga, te školskih diploma za koje se pretpostavlja da su falsifikovane.

Tokom višečasovnog pretresa stana Papovića i drugih prostorija koje koristi, pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Trebinje pronašli i izuzeli četiri laptopa te dva štampača, kopir i skener aparata, nekoliko pečata “United office” s različitim natpisima – Slavija, Bijeljina, Novi Sad, M i slično, dva USB stika s natpisom “Investiraj u Trebinje”, te još nekoliko stikova, četiri MP3 plejera, jedan MP4, kao i CD.

– On je imao pripremljena i tri papirića okruglog oblika s pečatima sve tri trebinjske srednje škole i “Elektroprivrede RS”, te jedan pečat i pincetu bez natpisa, što bi očigledno poslužilo za krivotvorene pečate srednjih škola u Trebinju i “Elektroprivrede RS”. Pronađeni su i različiti računi, brojevi i slova za pečate, kao i tri jastučeta za pečate, četiri fiskalna računa, 21 papirić s rarazličitim natpisima i otiscima te jedna poštanska markica Petar Petrović – rekli su nedavno na konferenciji za novinare nadležni iz Policijske uprave Trebinje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA