Predstavljao se kao žena i iznuđivao novac

538

Dobojska policija saslušala je mladića Z.A. (20) iz Zvornika koji se putem “Fejsbuka” predstavljao kao ženska osoba iz Trebinja, te na prevaru uzeo više od 11 000 KM.

Z.A je u drugoj polovini 2017. godine stupio u kontakt sa muškarcem s područja Doboja, lažno mu se predstavio i počeo razmjenjivati poruke radi stupanja u brak.

– Nakon toga je oštećenog naveo da uplati određeni iznos novca radi upoznavanja i zajedničkog odlaska u inostranstvo. Poslije određenog vremena sa različitih profila i uz različite prijetnje Z.A. je od oštećenog tražio da uplati još novca. Oštećeni je u više navrata uplatio 11 894 KM – rekli su u Policijskoj upravi Doboj.

Na Fejsbuk profilu bile su postavljane lažne fotografije djevojaka koje je, najvjerovatnije, našao na internetu.

Tokom pretresa stana i vozila koje koristi Z.A. pronađeni su mobilni telefoni, računari, SIM kartice, novac u različitim valutama kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Njega je zvornička policija uhapsila u ponedjeljak i predala u nadležnost Policijske uprave Doboj. Dan kasnije Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnesen je izvještaj zbog sumnje da je počinio krivična djela prevara i iznuda.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA