“Pali” krijumčari migranata: Od Kosova do zapadne Evrope

509

Policija u Srbiji uhapsila je organizatora i osam pripadnika organizovane kriminalne grupe, zbog krijumčarenja više od 90 migranata sa područja Kosova i Metohije, preko centralne Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije, do zemalja zapadne Evrope.

Organizovana kriminalna grupa koju je predvodio F. G. migrantima je, kako se sumnja, omogućavala nedozvoljen prelaz granice između Srbije i BiH preko rijeke Drine, a za ovu uslugu im naplaćivala i do 3 000 evra po migrantu.

Policija je, prilikom pretresa, kod osumnjičenih pronašla 7 170 evra, dva pištolja i dva automobila koja su koristili za krijumčarenje migranata, saopštio je MUP Srbije.

Akcija je sprovedena na području Šapca, Loznice, Priboja, Sjenice i Rume, a rezultat je višemjesečne međunarodne saradnje sa policijama BiH, Hrvatske i Slovenije.

Ova grupa je krijumčarila ljude od oktobra prošle godine do početka januara ove godine, a uhapšena nakon višemjesečne istrage usmjerene na otkrivanje krivičnih djela u vezi sa krijumčarenjem ljudi.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, uhapšeni su organizator kriminalne grupe F. G. i članovi M. T, Z. A, D. LJ, D. Đ, R. K, T. K, R. M. i G. S, dok se za jednom osobom traga.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, a krivična prijava biće podnesena i protiv E. B, koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

U okviru ove akcije, u BiH početkom februara uhapšeno je 16 osoba.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA