Nova oprema za bolnicu u Istočnom Sarajevu (VIDEO)

956

Nova oprema stiže za poliklinički dio bolnice u Istočnom Sarajevu u kome će biti smještena sva bolnička odjeljenja, ali i mala sala za hitne slučajeve. I izgradnja nove zgrade teče po planu.

Da stiže najmodernija medicinska oprema, potvrdili su i u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Oprema stiže svaki dan. Radovi su intenzivirani, radnici „Medikal“-a koji je zadužen za medicinsku opremu svaki dan su prisutni, montiraju medicinsku i tehničku opremu. Očekujemo da će brzo poliklinički dio krenuti sa radom – kazao je portparol Bolnice Istočno Sarajevo dr Dalibor Bošković.

Aparat za ultrazvuk, rendgen, EKG, kao i uređaji za očne preglede samo su dio nove opreme koja je stigla. U ovom bloku biće i dvije manje operacione sale.

– Jedna je predviđena za male hirurške intervencije iz hirurgije i ortopedije. Druga će biti gastroenterološki kabinet u kome smo dobili dva aparata, najsavremenija iz te oblasti – dodao je portparol Bolnice Istočno Sarajevo dr Dalibor Bošković.

Kada se završi sa montiranjem neophodne opreme, poliklinički blok biće spreman za pacijente.

Dok traje opremanje polikliničkog dijela, radovi na novom objektu bolnice privode se kraju. Rok za završetak je početak 2019., ali izvođač tvrdi da bi sve moglo biti završeno do kraja ove godine. Trenutno su u toku unutrašnji radovi.

Nova bolnica gradi se po sistmu „ključ u ruke“, što podražumijeva i komletno opremanje. Zgradu radi firma“Marković invest” iz Laktaša, dok je za isporuku medicinske opreme zadužen “Medikal” iz Mostara.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA