Koji bolid je najljepši: Mercedes, Ferari ili Red Bul? (FOTO)

1220

Ko će biti najbrži u novom šampionatu Formule 1 vjerovatno nećemo saznati do kvalifikacija za VN Australije 24. marta. Ali, od danas bar možemo diskutovati koji bolid velikana je najljepši.

Red Bul je prije nekoliko dana prvi otkrio karte i predstavio svog novog aduta, “RB14”. “Bikovi” su, već po navici, za pripremni period pripremili neobičan “dres” koji se neće zadržati kada počne sezona. A tada će se, nadaju se u Milton Kejnsu, mašina koju je dizajnirao Edrijen Njui ponovo boriti za titule.

Šampionski Mercedes javnost je danas upoznao sa novom uzdanicom, “F1 W09”. S obzirom na nivo dominacije koju su “srebrne strijele” pokazale u posljednje četiri sezone, ne bi bilo iznenađenje da novi bolid ponovo “pomete” konkurenciju.

To, nikako, ne žele u Maranelu. Slavni Ferari je nekoliko časova kasnije predstavio “SF71H”, bolid opisan kao evolucija prošlogodišnjeg, koji je znao da zada dosta glavobolje Mercedesu.

Pomenuti triling će se sve “pitati” u novom prvenstvu i za očekivati je da pomenuta tri bolida vode glavnu riječ u šampionskom boju. Zvanična testiranja počinju u ponedjejak u Barseloni. Ekipe će biti u prilici da “vježbaju” ukupno osam dana, prije nego li se karavan preseli u Melburn, gdje kreće “prava” sezona.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA