Kako izgleda Strategija razvoja Prijedora? (VIDEO)

510

U Prijedoru je danas održan sastanak Partnerstva za razvoj grada. Na sastanku je, između ostalog, predstavljen i Izvještaj o ostvarenju godišnjeg Plana implementacije integralne strategije razvoja grada.

U izradi dokumenta Strategije razvoja grada Prijedor za period 2014- 2024. godina učestvovali su subjekti iz različitih oblasti. Sve to kako bi se zadovoljile potrebe većine stanovnika. Jedan od učesnika je i Agencija za ekonomski razvoj “PREDA”, u kojoj kažu da su zadovoljni onim što je do sada urađeno.

– U ovom trenutku akcenat je najviše stavljen na zapošljavanje i na povezivanje obrazovnog sistema i potreba na tržištu rada. Krupni infrastrukturni projekti zahtjevaju dota novca i dosta vremena da se realizuju. Može uvijek bolje, ali smo zadovoljni – rekao nam je Boris Srdić, projekt menadžer Agencije za ekonomski razvoj grada “PREDA”.

Zadovoljan je i prvi čovjek grada Milenko Đaković kaže da su do sada realizovani brojni projekti i to u nekoliko različitih oblasti.

– Kada se govori o privredi, riječ je o popunjavanju industrijskih zona, rješavanju infrastrukture. Tu su izgradnja društvenih domova, rekonstrukcija postojećih objekata, stvaranje uslova za dalji razvoj školstva, zdravstva i slično – istakao je gradonačelnik Prijedora.

I za naredni period planirani su brojni projekti. Strategija razvoja grada može se i dopunjavati, ukoliko se za to ukaže potreba.

Branka Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA