Hemofarm glavni centar “Štade” za centralnoistočnu Evropu

470

Najveća farmaceutska kuća u regionu, vršački Hemofarm postao je glavni centar njemačke “Štada” grupacije za tržišta centralnoistočne Evrope.

Odlukom menadžmenta Štade, Hemofarm je preuzeo odgovornost za tržišta Poljske, Češke i Slovačke i time dodatno povećao zonu svoju regionalne nadležnosti koja se do sada odnosila na tržišta jugoistočne Evrope: BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije i Albanije.

Ovo unaprijeđenje je, prema ocjeni Štade, rezultat dobrog rada Hemofarma nakon što je 2016. preuzeo glavnu ulogu njemačkog koncerna u jugoistočnoj Evropi.

– Nova uloga dodijeljena Hemofarmu je veliko priznanje farmaceutske grupe “Štade” za rad i rezultate koje smo postigli u prethodnom periodu. Ovo je značajna vijest i za region, posebno imajući u vidu rijetkost da kompanija koja radi u zemlji koja nije članica EU pod svoje vođenje dobija i tržišta u okviru EU. Sa novim tržištima i naši planovi su ambiciozniji. Investicije će biti usmjerene na proširenje kapaciteta, dalje unaprijeđenje kvaliteta proizvoda, istraživanje i razvoj lijekova, a posebno u radnu snagu – u vrijedne, kvalitetne, obrazovane ljude kojih je u Hemofarmu trenutno oko 3000 – rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsjednik “Štada” grupe.

fabrika 1
Fabrika “Hemofarm”

Hemofarm je 2017. godine posredstvom njemačke farmaceutske grupacije “Štada” postao dio velike internacionalne porodice – Cinven i Bain Capital. Osim što je regionalni lider, lijekovi sa znakom Hemofarma nalaze se i u apotekama na tri kontinenta u 38 zemalja. Moderne fabrike Hemofarma, usklađene sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima, nalaze se u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, a pogoni su među 20 odsto energetski najefikasnijih u svijetu.

Tako je Hemofarm, osim pomenute liderske uloge u proizvodnji, na sebe preuzeo i ulogu promotera održivog razvoja i odgovornog poslovanja u regionu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA