Glumac Vaso Spasojević u dubokoj komi

965

Zdravstveno stanje pretučenog glumca Vase Spasojevića i dalje je kritično, a ljekari upozoravaju da mu je život ugrožen.

Spasojević je hospitalizovan na odjeljenju intenzivne njege Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju.

– Zbog frakture lobanje sa hematomom na mozgu pacijent je operisan, nakon prijema. Nalazi se u dobokoj komi, na mašini za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožen – rekao je direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju prof. dr Radmilo Janković.

Policija je povrijeđenog glumca pronašla u šumi pretučenog, teško povrijeđenog i u nesvijesti.

– Policija je rekla “Eno dole, čovjek leži, krvava mu glava”. Pogledam za njima i vidim lobanja smrskana… Htjela sam da priđem bliže, ali sam počela da plačem kada sam ga prepoznala. On je dobar čovjek – rekla je komšinica glumca Ljubinka Marinković.

Kako je ispričala za lokalne medije, ona je Spasojevića posljednja vidjela. Dogovorili su se da dođe na kafu, čekala ga je, a kako nije došao krenula je ka njegovoj kući da ga potraži, a onda je iz borove šume, nedaleko od svoje kuće čula glasnu prepirku dva muškarca, a potom i vapaje glumca.

– Čula sam zapomaganje, čula sam Vasin glas i glas ovog drugog čovjeka. Čula sam kako se raspravljaju, a onda je Vasa počeo da zome pomoć. Preko njega su pronašli palice kako leže – ispričala je Marinkovićeva.

Dodala je da je glumac bio u sukobu sa njenim prvim komšijom i da ga je tada pretukao i nanio mu povrede glave, što je prijavio policiji.

Pretukao ga, pa ga vukao u šumu da ga zakopa

Sve se desilo u noći sa subote na nedjelju. Vasu je prebio komšija, star oko 50 godina.

Od silnih batina, glumac se onesvijestio, a komšija ga je uhvatio za ruku i počeo da ga vuče ka obližnjoj šumi. Sumnja se da je, misleći da je Spasojević mrtav, tu želio da zakopa tijelo.

Po nezvaničnim informacijama, Spasojević je zadobio povrede po cijelom tijelu, ali je najkritičnija povreda glave, zbog čega je, nakon što je zbrinut u zaječarskoj bolnici, odmah prebačen u niški KBC, gdje se ljekari i dalje bore za njegov život.

Gradonačelniku prijetio ubistvom

Vasa je, inače, u javnost prvi put dospio kada je Bošku Ničiću, koji je i tada bio gradonačelnik Zaječara, u pripitom stanju prijetio ubistvom, tako što će ga, kako je kazao “raznijeti bombom”.

Policija je tada pretresla Spasojevićevu kuću, ali nikakvo oružje nije pronađeno. Glumac je na sudu izjavio da će atentat obaviti “gov…. motkom”, a zbog toga je bio osuđen na dva mjeseca zatvora.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA