Glogovac stigao u “Kafanu kod besmrtnih”

6158
Foto: Noizz Kolaž

Možda je za šankom “Kafane kod besmrtnih” gužva, ali na ovoj slici moralo je da se nađe mjesto za Nebojšu Glogovca.


Nastavlja se niz odlazaka velikih umjetnika sa scene. Više od deset glumačkih velikana stupilo je na nebesku scenu tokom protekle dvije i po godine.

Neko je juče prokomentarisao kako “onaj gore pravi nebesku predstavu i skuplja najbolju ekipu”. Može se reći da je upravo stigao glavni glumac. Neki su se sjetili i “Kafane kod besmrtnih” – Glogovac se odavno upisao među besmrtne.

Za nepune tri godine umrlo više od 10 glumaca

Milorad Mandić Manda je na sahrani Velimira Bate Živojinovića, 2016. godinu, koju nije doživio ni do isteka prve polovine, nazvao najtužnijom za glumce. Nije ni slutio da će im se i on vrlo brzo pridružiti i da će uslijediti još tužnije godine.

Nebojša Glogovac, čija smrt je šokirala cijeli region, pridružio se tom nebeskom pozorištu prerano i ostavio nas da se pitamo ko li je od srpskih glumaca sljedeći. Neki od njih su proživjeli i doživjeli lijepe godine. Neki su otišli neočekivano i prerano.

Nebojša Glogovac je umro u 48. godini, Milorad Mandić Manda u 56. godini života, Marinko Madžgalj je imao samo 38. godina.

Glogovac i Manda zajedno su glumili u seriji Radoša Bajića “Ravna Gora”, ponovo će jedan pored drugoga biti i u Aleji velikana.

Odlazak glumačkih velikana počeo sa Borom Todorovićem

Više od deset glumačkih velikana preminulo je tokom protekle dvije i po godine, otkad je 7. jula 2014. Bora Todorović preminuo u 84. godini u KCS, gdje se oporavljao poslije operacije slijepog crijeva.

Četiri mjeseca kasnije, 9. novembra, otišao je poslije duge bolesti i legendarni Nikola Simić, u 81. godini.

Nešto više od šest mjeseci nakon Simića, 17. juna 2015, u 86. godini nas je napustio i Vlastimir Đuza Stojiljković, ležeći na infektivnoj njezi KCS. A onda, jedni za drugim…

Iako je uslijedio poslije godinu dana duge bitke sa bolešću, odlazak Dragana Nikolića 11. marta u 73. godini šokirao je i rastužio sve, a cijeli region se poklonio legendi.

Potom, dvije sedmice kasnije, takođe poslije borbe sa opakom bolešću, ali opet sasvim neočekivano i svakako prerano, 26. marta u 38. godini odlazi i popularni i svestrani Marinko Madžgalj.

Valtera, ni poslije dugogodišnje bolesti, mnogi nisu uspjeli da pojme kao smrtnog, a 22. maja i Velimir Bata Živojinović se pridružio besmrtnima.

U 2017. godini 22. juna preminuo je iznenada glumac i humorista Bogoljub Mitić Đoša u 49. godini života od posljedica srčanog udara.

Nepuna tri mjeseca kasnije, 8. septembra oprostili smo se i od Ljubiše Samardžića. Slavni glumac preminuo je u Beogradu u 81. godini poslije teške bolesti.

Tužno je počela i ova 2018. godina, 9. februar ćemo pamtiti po tome što je još jedan glumački bard otišao iznenada i prerano. Nebojša Glogovac od juče više nije među živima, ali se pridružio svojim kolegama i sada stanuje u “Kafani kod besmrtnih”, gdje mjesta imaju samo neprolazni velikani.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA