Glavaš novi predsjednik SO Istočno Novo Sarajevo (VIDEO)

990

Odlukom većine u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo ubuduće će predsjedavati DNS-ov Aleksandar Glavaš.

Za opoziciju sporan je, kako su naveli, „nedostatak radnog iskustva novog predsjednika“.

– Ipak je skupština zakonodavna vlast i tako utiče na život građana. Postavljate čovjeka koji nema dana radnog staža, nikakvog iskustva. Kako on može da unaprijedi rad skupštine, šta da uradi za bolji život građana naše lokalne zajednice? – kazao je iz SDS-a Milan Kovačević.

Velika je čast ali i obaveza biti predsjednik Skupštine opštine, istakao je Glavaš nakon imenovanja. Komentarišući primjedbe opozicije odgovorio je da iako ima 28 godina iza sebe ima nekoliko mandata na rukovodećim pozicijama u studentskim organizacijama, te priznanja za poseban doprinos razvoju Univerziteta. Da je mladost u ovom slučaju prednost, mišljenja je i načelnik opštine.

– Ako ćemo iskreno i sam izborni rezultat DNS-a i mene kao pojedinca daje mi legitimitet, građani su nas izabrali, a evo i kolege mene da budem predsjednik Skupštine opštine – istakao je predsjednik SO Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš.

– Može neko lično ili politički dati primjedbu na nedovoljno iskustvo, sve je to stvar ovjene. Mislim da će njegova ambicioznost i mladost doprinijeti tome da posao obavlja dovoljno kvalitetno – dodao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Odbornici su se bavili i ostalim kadrovskim pitanjima, pa je tako prihvaćena ostavka Maje Pandurević, a za novog vršioca dužnosti direktora predškolske ustanove „Patrijarh Pavle“ imenovan Nikola Ašanin.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA