FBiH: Bez dogovora o izmjenama Izbornog zakona

467
Foto: Klix.ba

Predstavnici stranaka iz Federacije BiH (FBiH) danas u rezidenciji šefa Delegacije EU Lars-Gunara Vigemarka u Sarajevu nisu postigli dogovor kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona.

Šefik Džaferović iz SDA je nakon sastanka rekao novinarima da nije bilo dogovora, a najviše riječi bilo je o rješavanju pitanja federalnog Doma naroda, o Mostaru i drugim otvorenim pitanjima.

Borjana Krišto iz HDZ-a BiH izjavila je da su sastanku prisustvovali predstavnici SAD i EU, te da je bitna činjenica da je došlo do razgovora.

Predstavnik SBB-a Damir Arnaut rekao je novinarima da danas nema konkretnog dogovora, ali da su “odškrinuta vrata da se do njega dođe”.

Predstavnik SDP-a BiH Damir Mašić podsjetio je da se ova stranka jedno vrijeme povukla iz ovakvih razgovora jer je ignorisan njihov raniji prijedlog izmjena Izbornog zakona.

Predstavnik DF-a Damir Bećirović rekao je da vrijeme polako ističe, upitavši koliko je moguće uraditi u vremenu do raspisivanja izbora, pogotovo ukoliko stavovi ostanu zakovani i da rješenja koja se predviđaju idu u korist predstavnicima jedne političke partije.

– Ukoliko se stavovi ne promijene, ne vjerujemo u mogućnost dolaska do rješenja – dodao je Bećirević.

U Sarajevu je danas, u organizaciji Vigemarka, održan sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka iz FBiH.

Sastanku su prisustvovali ispred DF-a Damir Bećirović i Zlatko Miletić, SBB BiH predstavljao je Damir Arnaut, SDA Šefik DŽaferović, SDP BiH Damir Mašić i Zoran Mikulić, a HDZ BiH Borjana Krišto.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA