Dodik potvrdio kandidaturu za Predsjedništvo BiH

525
Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas potvrdio da će se kandidovati za člana Predsjedništva BiH, ali i da će kandidat za predsjednika RS biti iz SNSD-a.

Takođe, Dodik je danas rekao da će SNSD okupiti deset partija u koaliciji za izbore.

– Moja kandidatura za člana Predsjedništva BiH je definitivna. Okupiću široku podršku i mislim da pobjeda uopšte nije upitna. Neće tu pomoći ni Savez za promjene, ni bošnjački glasovi. Naša je namjera da okupimo desetak političkih partija u okviru ove kandidature i našeg patriotskog bloka za Republiku Srpsku – izjavio je danas Dodik.

Kaže da ga ne interesuje ko će mu biti protivkandidati, da igraju otvorenu igru i da ide na pobjedu.

– Očekujem da razlika između mene i bilo kojeg drugog kandidata neće biti ispod 120 000 glasova. Tek sam krenuo u pobjede i mislim da ovo neće biti moja zadnja kandidatura – istakao je Dodik.

Takođe, komentarisao je i nastupe ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

– Kao predsjednik Republike Srpske imam pravo to da kažem i da upozorim da je Mektić velika štetočina za Republiku Srpsku. Odavno niko nije pravio veću štetu kao on. Nije važno šta je rekao ili nije rekao, već je važno da ga sada citiraju zvanična mjesta po Evropi sa izmišljotinama za paravojne formacije kao i o Srebrenici. Moj definitinvi stav je da genocida u Srebrenici nije bilo – izjavio je Dodik.

Napominje da bi bilo dobro da je Mektić bar jednom rječju upozorio da su pred Ambasadom Srbije u Sarajevu bile nakačene mrtvačke glave da se na taj način šalju poruke svim Srbima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA