Berane: Glad i smrzavanje doprinijeli smrti majke i kćerke!

683

Smrt majke i kćerke u naselju Hareme u Beranama, šokirala je javnost ne stanovnike ovog grada nego i kompletan region. Obdukcioni nalazi pokazali su da su uzroci smrti bili glad i smrzavanje.

Detalji o uzrocima smrti Miroslave Gačević (78) i njene kćeri Dragane Gačević (41), odagnale su sumnju da se radi o nasilnoj smrti, ali, surova realnost naterala je mnoge da se duboko zamisle poslije svega.

Majka i kći koje su živele u centru velikog naselja Hareme, pronađene su mrtve prije dva dana tek kada su komšije koje ih nisu viđale sedam-osam dana pozvale policiju, koja je potom provalila vrata kuće u kojoj nekoliko godina nije bilo struje. Tada su ugledali stravičan prizor. Miroslava je ležala mrtva na krevetu, dok je njena kci pronađena mrtva pored kreveta u zgrčenom položaju.

Obdukcioni nalaz sudskog vještaka dr Dragane Čukić pokazao je da su ove dvije žene narušenog mentalnog zdravlja umrle prirodnom smrću. Po svemu sudeći glad i hladnoća su znatno doprinijeli njihovom kraju.

Majka i kći živjele su u kući Miroslavinog brata koji je davno umro. Živjele su od skromnih penzija. Miroslava je imala svoju sa Kosmeta, dok je Dragana naslijedila očevu. U Berane su došle iz Kraljeva, mada ima onih koji tvrde sa su obe došle sa talasom progona sa Kosova i Metohije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA