Banjaluka i Trebinje uzajamnom promocijom brišu granice (VIDEO)

507

Komunikacijom između gradova Banjaluka i Trebinje, izbrisaće se sve granice između sjevera i juga, istoka i zapada, jer će se na taj način osjetiti stabilnost na svim krajevima Republike Srpske. Zaključak je to sa sastanka prvih ljudi ova dva grada.

Do sada je saradnja bila dobra, ali cilj je da se u budućnosti dodatno proširi. Akcenat je bio na okviru uzajamne promocije u okviru gradskih manifestacija.

– Dogovorili smo da Banjaluka ima jedan svoj dan unutar “Trebinjskog kulturnog ljeta” u gradu Trebinju a da Trebinje ima jedan svoj grad unutar banjalučkih kulturnih svečanosti. Grad Banjaluka je izašao u susret, ponudili su nam nekoliko prostora da izaberemo jedan u kome će nam pomoći da instaliramo proizvode iz Hercegovine, i očekujemo da će već u narednih 60 dana Hercegovačka kuća da proradi u Banjaluci – rekao je Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

Plodovi Hercegovine tako će uskoro moći da se osjete i u gradu na Vrbasu, na dobrobit svih. Bilo koje pozitivno iskustvo od nekog grada treba preuzeti, ističe prvi čovjek Banjaluke.

– Ima jako lijepih i pozitivnih iskustava iz Trebinja iz oblasti turizma, iz oblasti razvoja poljoprivrede i sela, promocije i razvoja grada, urbanizma. Sve smo to pojedničano razmjenjivali u procedurama i ostalom, a dogovorili smo i dvije konkretne stvari – naglasio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

I sa jedne i sa druge strane ima dosta toga što je pozitivno, a što se može preuzeti i primjeniti, ili nastaviti kao zajednički posao u narednom periodu. Na isti način mogu da komuniciraju i mnoge druge lokalne zajednice, ističu gradonačelnici ova dva grada.

Tea Beader

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA