Banjaluka: Nove kružne raskrsnice i nastavak izgradnje Istočnog tranzita

511

Sporazumi o izgradnji dvije kružne raskrsnice, te o nastavku izgradnje Istočnog tranzita, potpisani su danas u Banjaluci. Potpisnici su Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, i Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Putevi RS” koje će u izgranju uložiti 2,8 miliona KM..

Radojičić je naveo da je riječ o kružnom toku kod novog šoping centra “Delta”, kružnom toku na ulazu u naselje Lauš kod restorana “Sirano”, te o nastavku izgradnje Istočnog tranzita prema novom Zelenom mostu.

– Ova godina će u Banjaluci biti u znaku saobraćaja. Očekujemo završetak izgradnje šest kružnih raskrsnica. U planu je završetak izgradnje mosta, kao i niza drugih saobraćajnica – rekao je Radojičić.

On je dodao da je nadležnost grada u svakom od tri projekta, za koje su danas potpisani sporazumi o izgradnji, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, usvajanje regulacionog plana i izgradnja dijela infrastrukture.

Kada je riječ o kružnom toku Lauš, Radojičić kaže da je u toku usvajanje regulacionog plana, te da ne bi trebalo biti poteškoća sa imovinsko-pravnim odnosima jer je to manja kružna raskrsnica.

– Kada je riječ o Istočnom tranzitu, naši troškovi bi mogli iznositi do milion KM, od čega bi dio išao za imovinsko-pravne odnose, a dio za izgradnju prateće infrastrukture, jer je glavna saobraćajnica u nadležnosti “Puteva” – naglasio je prvi čovjek Banjaluke.

Prema njegovim riječima, troškove grada pri izgradnji kružnog toka kod “Delte” je još teško procijeniti, posebno kada je riječ o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” Nenad Nešić rekao je da je u toku usvajanje plana poslovanja ovog javnog preduzeća za ovu godinu, te da će nakon toga početi izbor izvođača radova za ove projekte.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA