Avramović donio bronzu u Istočno Sarajevo (VIDEO)

721

Uz transparent i poruku “Dobrodošao šampione”, petnaestogodišnji karatista Slavije Maksim Avramović dočekan je u Istočnom Sarajevu, u koje je donio evropsku bronzu.

On je na velikoj karate smotri osvojio bronzanu medalju u konkurenciji kadeta, a to su mu na najbolji način čestitale njegove kolege iz kluba, porodica i prijatelji, koji su se okupili u velikom broju, i odali mu priznanje za veliki uspjeh.

– Osjećaj je nevjerovatan. I sam taj osjećaj poslije pobjeđenog meča za medalju je bio nevjerovatan i neopisiv. Ovom prilikom bih da se zahvalim svima koji su mi pomogli. I sparing partnerima i mom bratu i svim ostalima koji su dolazili i trenirali sa mnom da bi me pripremili za ovo takmičenje. Takođe i onima koji su mi pomogli u finansijskom smislu, pošto je ovo stvarno bilo mnogo para, i Svjetsko prvenstvo a i ovo sad Evropsko – rekao nam je Maksim.

On je, rezultatom od tri pobjede i jednim porazom, uspio da zauzme mjesto među trojicom najboljih. Ovo je veliki uspjeh za kompletan klub ali i šire, ističe njegov trener.

– Kad je došlo sad Evropsko prvenstvo i kad smo nas dvojica obavili razgovor i pripremali se, ja sam mu rekao da će da osvoji nešto. To sam znao. Pogotovo kad sam vidio žrijeb njegov i kad sam vidio kako su rangirani ti ostali karatisti na svjetskoj rang listi. “Možeš, Maksime, idi do kraja”, i stvarno osvojio je medalju. To je istorijski uspjeh za Karate klub “Slavija”, za Republiku Srpsku, jer nema u Republici Srpskoj nijedan klub koji je osvojio evropsku medalju, otkako je karate olimpijski sport – naglasio je Dejan Vukadin, Maksimov trener.

Da je prešao težak put do medalje, svejstan je i Maksim. Ipak, kako kaže, trud se ispaltio.

– Bilo je veoma teško prije svega u samim kvalifikacijama gdje je bilo veoma teško. A naravno nastup na takmičenju je bio veoma naporan i težak. Imao sam četiri naporna meča u kojima sam tri pobjedio i jedan izgubio. Pobjedio sam predstavnike Gruzije, Mađarske i Španije, a izgubio sam od predstavnika Francuske – dodaje on.

Maksim Avramović karate trenira već osam godina, a ovo mu je najveći uspjeh. Bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu korak je bliže plasmanu na Olimpijske igre mladih koje će se održati u Buenos Airesu.

Marko Tešanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA