Ostavkom uživo šokirao Hrvatsku: Država umire! (VIDEO)

1012

Državni sekretar za demografiju u Ministarstvu za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku Hrvatske, Marin Strmota, danas je usred konferencije za novinare podnio ostavku nazvavši Vladine mjere demografske politike “folklorom” i “neozbiljnim”.

On je ostavkum podnio pred iznenađenom ministarkom Nadom Murganić, koja je ovakav potez prokomentirisala kao “nestrpljenje mladog čovjeka”.

Nakon što je ministarka Murganić predstavila zaključke sa 4. sjednice Savjeta demografske revitalizacije Hrvatske, pred novinare je izašao Strmota koji se složio sa ocjenom novinara da su isti zaključci predstavljeni i prije tri mjeseca, nakon 3. sjednice savjeta.

– Slažem se s vama, i ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u Vladi, kao demograf, mladi čovjek, smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno. I današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog sekretara jer država izumire – kaže on.

Ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država i pričati ovako neozbiljno o ovome, dodao je on.

– Ja kao mladi čovjek, kao čovjek Republike Hrvatske, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge i roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom – rekao je Strmota.

Marin Strmota je po struci doktor nauka. Do stupanja na dužnost državnog sekretara radio je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, u zvanju docenta. Doktorirao je na istom fakultetu, i to upravo na području demografije. Predavao je na Katedri za demografiju.

2015. godine je dobio priznanje za najbolje ocijenjenog izvođača seminara na preddiplomskim i diplomskim studijama. 2011. godine dobio je nagradu “Mijo Mirković” za rad monografskog sadržaja.

Svi Strmotini naučni projekti vezani su uz područje demografije.

Ima nezaposlenu suprugu, nezaposlene roditelje, dva kredita i stari Golf.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA