Zna li se već dobitnik Oskara za najbolji film?

823

Glasanje za Oskara je u toku, a sve nagrade koje prethode najvažnijoj već su dodijeljene. Izgleda da već postoje jasni kandidati za zlatnu statuu.  

Grupa filmova koji imaju najveće šanse za Oskara uveliko se pominje. U pitanju su filmovi koji su već nagrađeni važnim nagradama, tako da bi mogli bez problema doći i do zlatne statue.

Zlatni globus, koji inače jako dobro pokaže kako stoje stvari, ove godine je napravio zbrku u trci za Oskara. Stoga nije nimalo lako reći koji film ima veće šanse za pobjedu.

Ko je u trci za Oskara?

Ipak, grupa filmova koji možda imaju najbolje šanse je već formirana. U njoj se nalaze krimi film “Tri plakata izvan grada”, drama “Lady Bird” te horor-triler “Bježi”. U pitanju su filmovi koji su već nagrađivani raznim bitnim nagradama, tako da je jasno kako bi mogli bez problema doći i do Oskara.

Tu su i filmovi koji nisu “pokupili” toliko nagrada, ali su i dalje ostavili traga, kako na publici, tako i na kritici. U pitanju su ratna drama “Dunkirk”, koji je harao ljetnim projekcijama, nezavisna komedija “Moja ljubavna priča” te nadolazeći film Stivena Spilberga Spielberga, “Novine”.

O svakom od tri navedena filma se mnogo pričalo, posebno o Spilbergovom najnovijem filmu u kojem glume oskarovci Tom Henk i Meril Strip. Iako reditelj već ima Oskara, za ovaj film bi bez problema mogao uzeti još jedan.

Na kraju, čini se da je ova godina prepuna dobrih filmova koji su kandidati za dodjelu nagrade. Mnogo filmova je istinski kvalitetno, tako da je jako teško izdvojiti jedan koji bi zavladao kao što je to 1998. godine učinio “Titanic”.

Ovogodišnja 90. dodjela Oskara biće održana  4. marta 2018. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA