Zeničani uhapšeni zbog zloupotrebe položaja

389

Na području Zenice danas su uhapšeni muškarac M. A. i žena D. S. iz tog grada koji su osumnjičeni da su zloupotrebom položaja pričinili višemilionsku štetu zeničkom preduzeću “Velepromet”.

Tokom istrage je utvrđeno da je M. A. sebi i preduzeću “Trgomarket”, čiji je vlasnik i osnivač, pribavio protivpravnu imovinsku korist od 3 697 944 KM, a za isti iznos oštetio preduzeće “Velepromet”, prenose federalni mediji.

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona danas su izvršili pretrese na četiri lokacije s ciljem pronalaženja dokaza u postupku protiv tri lica osumnjičena za zloupotrebu položaja ili ovlašćenja, tako što su lažno prikazala ulaganja u “Velepromet” u postupku privatizacije većinskog državnog kapitala tog preduzeća, čime su ostvarila znatnu protipravnu imovinsku korist.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u M. A. i D. S. će sutra biti predati u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Ovim izvještajem biće prijavljen i B. M. (57) iz Zenice koji je osumnjičen za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlašćenja, te nesavjestan rad u službi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA