Zbrka u Leskovcu – “zbog zaražene snaje ne dolazi Brnabić”

850

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prozvao je nadležne u bolnici da nisu adekvatno reagovali u slučaju zbrinjavanja pacijentkinje zaražene virusom morbila.

Zbog toga je dovedena u pitanje posjeta premijerke Srbije Ane Brnabić, pišu “Večernje novosti”.

Prvi čovjek grada na Veternici, naime, tvrdi da su ljekari na neadekvatnom odjeljenju zadržali kćerku jednog kolege, ugrozivši tako ostale pacijente i osoblje.

Direktor Opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević objašnjava da se slučaj još ispituje i kaže da nije u pitanju kćerka, nego snaha jednog ljekara u penziji. Pritom, iz Kabineta premijera navode da su posjetu Leskovcu odložili zbog drugih obaveza.

– Saznaje se, inače, da je riječ o porodilji koja je dobila morbile dok je bila smještena na Odeljenju ginekologije, ali nije odmah prebačena na Infektivno odeljenje jer je – navodno – njen svekar, ginekolog u penziji, insistirao na tome. Poslije 24 sata je otpuštena na kućno liječenje – navodi beogradski list.

Činjenica je, međutim, da među 11 oboljelih ima i osoblja sa Odeljenja ginekologije, ali niko ne može pouzdano da potvrdi kako je došlo do epidemije, jer period inkubacije traje 15 dana.

– Ljekari su, odmah poslije potvrđene kliničke slike morbila, porodilju morali da prebace u Infektivnu kliniku, pa ćemo ispitati zašto to nije urađeno – kaže Dimitrijević i navodi da su, zbog proglašenja epidemije, od 5. januara zabranjene posjete za sve, pa su o tome obavijestili i Kabinet premijera Srbije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA