Zagreb: U vili držali strane državljane (VIDEO)

413

Na području Zagreba, otkrivene su četiri osobe koje su zarobile 59 Kineza i tjerali ih da rade u ilegalnim pozivnim centrima.

Policija je danas hrvatskim novinarima predstavila detalje o jučerašnjoj akciji, u kojoj je otkrivena luksuzna vila u zapadnom dijelu Zagreba u kojoj je protiv njihove volje držano više od 50 stranih državljana.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je prvoosumnjičeni 40-godišnji hrvatski državljanin na širem području Zagreba prošle godine unajmio dvije kuće opremljene za stanovanje, sa internetom i elektronskim uređajima, a onda u te takozvane kol-centre smjestio žrtve, koje u Hrvatsku prevezao drugoosumnjičeni 51-godišnji hrvatski državljanin.

– Žrtve su na prevaru, uz obećanje vraćanja njihovih prethodnih dugova, vrbovani s područja Azije i dovedeni prvo na područje Slovenije, a potom u Hrvatsku – rekao je pomoćnik glavnog direktora policije Hrvatske Ante Gudelj.

Zarobljenim Kinezima, kaže Gudelj, oduzeta je sloboda kretanja i sloboda komunicikacije, te su im oduzete lične isprave, a prijetnjama su bili prisiljeni na kompjuterske prevare na štetu državljana Kine.

U organizovanoj akciji učestvovale su hrvatska, slovenačka i kineska policija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA