Sve spremno za proslavu Dana RS (VIDEO)

630

Dan RS će i ove godine biti obilježen uz bogat o program a veliki broj događaja planiran je u Bnajaluci. 

Za proslavu Dana Republike Srpske, sve je spremno. Dan prije, 9. januara u Banjaluci radno i paradno. Traju posljednje pripreme za svečani defile u centru grada ali i druge planirane događaje. Banjalučani koji su dan iskoristili za šetnju u periodu dok je trajala proba i sami su se uvjerili kako će sve to izgledati. Kažu defile, koji je zakazan za utorak u 12 časova, će svakako pratiti, da li uživo ili putem TV ekrana.

Oni koji će se uputiti na Trg uz sebe bi prema savjetima iz Ministartsva unutrašnjih poslova Srpske trebali imati identifikacioni dokument. Sva pirotehnička sredstva i slični predmeti će biti oduzeti.

Zbog priprema i proba, saobraćaj je u užem centru grada bio obustavljen na nekoliko sati. Iako je to izazvalo saobraćajnu gužvu, vozači kažu da su na to navikli. Obustave saobraćaja najavljene su za 9. ali i 10. januar.

9. januar je u Srpskoj republički praznik i neradni dan . Pored toga u cilju nesmetanog obilježavanja Dana Republike uvedene su dodatne mjere.

Od osam do 13 časova sutra će u Banjaluci biti dozvoljen rad mesnicama, prodavnicama mješovite robe i cvjećarama. Pored toga u 24 časa, određeni ugostiteljski objekti u užem centru Banjaluke biće zatvoreni i biće zabranjeno točenje alkohola.

Povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci se očekuju zvaničnici iz Srpske, Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH, ali i gosti iz regiona i svijeta. Prema programu za obilježavanje Dana Republike, svečani defile u centru grada počinje u 12 časova dok je svečana akademija u SD „Borik“ na programu od 14 časova. Dva sata kasnije će u Administrativnom centru Vlade Srpske biti održan svečani prijem.

Od 20 časova na Trgu Krajine planirani su koncerti domaćih i regionalnih izvođača, među kojima su najpoznatiji Bilja Krstić i Etno grupa „Trag“ . Nakon toga u ponoć biće održan veliki vatromet.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA