Stižu prve posljedice Zakona o akcizama

478

Stupanjem na snagu zakona o akcizama, od 1. februara očekuju se brojna poskupljenja koja će, po svemu sudeći, obuhvatiti i cijene autobuskih karata i taksi usluga.

Kako su potvrdili iz nekoliko preduzeća, poskupljenje goriva od 18 feninga po litru od prvog februara, kada i stupa na snagu pomenuti zakon, neće im ostaviti puno izbora već da povećaju i cijene autobuskih karata.

U Srpskoj od 1. marta poskupljenje autobuskih karata i taksi usluga

Predsjednik Udruženja prevoznika RS Nikola Grbić naveo je da se očekuje da će u Republici Srpskoj od 1. marta, osim međugradskog doći do poskupljenja i gradskog saobraćaja, kao i taksi usluga od 10 odsto.

Cijena karte u gradskom prevozu u RS trenutno iznosi 1,60 KM, a njenim povećanjem, građani će plaćati 1,80 KM. Dodao je da cijena u teretnom saobraćaju, kako kaže, neće rasti, jer u BiH odavno vlada nelojalna konkurencija.

– Riječ je o stranim prevoznicima iz EU i okolnih zemalja koji robu u našoj državi tovare bez ikakvih dozvola, a nadležni u našoj državi uopšte ne preduzimaju nikakve aktivnosti da to sankcionišu, a naši prevoznici tako nešto ne smiju ni pomisliti da urade u zemlji okruženja ili u EU – dodao je Grbić.

Direktor Big-Toursa iz Banjaluke, Vladimir Vidić naveo je da će akcize donijeti velika opterećenja za ovu, ali i ostale kompanije.

– Ako je poskupilo gorivo za 18 feninga to je, dakle, blizu deset posto na dosadašnju cijenu i toliko će nama opteretiti naše troškove samo kada je riječ o potrošnji goriva, a da ne govorim o rashodima koje ćemo imati prilikom održavanja autobusa. Jer gume su već poskupile za 15 odsto, a mnogo trošimo guma, rezervnih dijelova, što je i logično. Osim međugradskog poskupiće i vanredni prijevoz – objasnio je Vidić.

Istog mišljenja su i u Trebava-expressu iz Doboja.

– Ova kompanija deset godina nije poskupljivala karte, međutim, primorani smo na to zbog novih nameta. Pravili smo proračun i usvajanjem akciza u firmi će se praviti dodatni troškovi od 15 odsto i ukoliko ne povećamo cijene karata biće doveden u pitanje opstanak ove, ali i drugih kompanija – rekao je direktor firme Vlado Aćimović.

Akcize će donijeti velike troškove prevoznicima

Autobuski prevoznici u Federaciji BiH takođe trenutno analiziraju uticaj usvojenih akciza na ukupno poslovanje.

– Na osnovu rezultata bit će planirane dalje aktivnosti. Centrotrans Eurolines, ali ni drugi prevoznici, neće moći samostalno prevazići dodatna opterećenja koje donosi usvajanje akciza, te će vjerovatno doći do povećanja cijena autobuskih karata, ali još nije poznato u kojem procentu – naglasili su .

Firma Autoprevoz-Bus Mostar kompanija je koja prevozi putnike u BiH, ali i van granice zemlje. Nakon povećanja akciza na gorivo, odluku o poskupljenju karata još nisu donijeli, traže alternativna rješenja.

– Još nismo donijeli zvaničnu odluku, međutim, ukoliko i ostali prevoznici budu saglasni kada je riječ o povećanju cijena, ni mi nećemo biti izuzetak – potvrdili su iz Mostara.

Poskupljenje taksi usluga

Sasvim sigurno, građane očekuje i poskupljenje taksi usluga. Kako ističu iz brojnih udruženja, vožnja bi trebala biti skuplja za 20 feninga po kilometru.

– Ovdje je riječ samo o usklađivanju dijela akcize za koliko je poskupilo gorivo, tako da ćemo uračunati tu zakonsku akcizu koju mi moramo plaćati. Međutim, trenutno smo u pregovorima o dodatnim poskupljenjima, ali nalazimo se u bezizlaznoj situaciji, veliki su troškovi s naše strane, s obzirom na to da je donesena odluka da se moraju ispunjavati određeni standardi kada je riječ o vozilima pa je većina taksista podigla kredite i imaju velike troškove, a opet ne želimo da u velikoj mjeri poskupimo usluge jer smo svjesni da je ekonomska moć građana u BiH slaba – poručuju taksisti.

Zakon o akcizama u ovoj godini neće pokazati konkretne rezultate

Analitičari ističu da će povećanjem cijena goriva indirektno doći i do poskupljenja ostalih životnih namirnica, te da vlast uvodi dodatne namete, a ne poboljšava standard građana. Troškovi života rastu, a plate, penzije i radne naknade ostaju iste.

Dodaju je da problem predstavlja i to što sav novac prikupljen od akciza neće biti investiran u ovoj godini, pogotovo kada je riječ o izgradnji autoputa, kao i to da se prikupljeni novac od akciza ne troši transparentno.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA