Stiže mjuzikl o Slobi i Miri!

419

U Gračanici, na Kosovu, uskoro bi trebalo početi izvođenje specijalnog mjuzikla, u izvedbi Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine.

Glavna tema mjuzikla biće Slobodan Milošević i njegova porodica.

Kako se navodi, predstava će obuhvatiti “period šljokica” devedesetih, tokom vladavine Slobodana Miloševića, pa sve do hapšenja i suđenja pred Haškim tribunalom, kazala je autorica teksta i songova Jelena Bogavac, prenose Večernje novosti.

Komad će biti premijerno izveden krajem februara u Gračanici, nakon čega će gostovati po gradovima u Srbiji, među kojima je i Beograd gdje će “Slobodan show” biti izveden u nacionalnom teatru.

– Odlučili smo se za ovakav projekat jer je sudbina Kosova, početak i kraj, direktno vezana za period Miloševićeve vladavine. Često se smatra da je on glavni junak rastakanja srpske nacije. U političkom smislu ostalo je otvoreno pitanje da li je on bio balkanski kasapin ili žrtveno jagnje i na to će historija dati odgovor. Naš umjetnički zadatak je, vjerujem, u hrabrom i odgovornom traženju odgovora na pitanja o sopstvenom nacionalnom identitetu – rekla je ona.

Režiju potpisuje Nenad Todorović, dok muziku piše Marko Grubić. U predstavi učestvuje cijeli ansambl iz Gračanice, mladi glumci okupljeni oko Omladinsko-dramskog studija Bitef teatra i hor “Gli Srbija”.

– Članovi tog hora su posljednje “Miloševićeve bebe”, djeca rođena 1994. i 1995. godine. Ova generacija gotovo ništa ne zna o periodu Miloševića, niti ima bilo kakav odnos prema njemu, jer su njihove prve uspomene iz djetinjstva period bombardovanja – rekla je Bogavac.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA