Šta sve možeš u Južnoj Americi kao solo putnik? (VIDEO)

362

Oni koji su bili u prilici da upoznaju makar i jedan mali kutak ovog fantastičnog kontinenta, tvrde ja Južna Amerika mjesto koje svakako vrijedi posjetiti i istraživati.

Ona posjetiocu omogućava da, u samo nekoliko dana, pliva u moru, penje se po planinama, splavari rijekama, obilazi i istražuje brojne drevne ruševine, ali i da, ako putuje sam, usput sretne druge avanturiste sličnog cilja i duha.

A oni koji su imali prilike to da iskuse, ističu da je Južna Amerika čak i mnogo zahvalnija za samostalno putovanje, nego što bi se to na prvi pogled moglo pomisliti.

Duž puta koji od Čilea vodi do Kolumbije nalaze se neke od najpopularnijih atrakcija na tom kontinentu.

Tu je moguće iskusiti vožnju džipom od San Pedra de Atakama u Čileu do Ujunija u Boliviji, tokom koje se prolazi kroz karakteristična prostrana slaništa.

Ko se upusti u ovu avanturu, nipošto ne propušta priliku da sačeka izlazak sunca u Maču Pikčuu, svetom gradu Inka lociranom na najvišem dijelu istočnih Anda.

A mnogi iskoriste i priliku da se biciklom spuste niz padine vulkana Kotopaksi u Ekvadoru. Po dolasku u Kolumbiju, idealnom mjesto za odmor je Kartagena, šarenoliki grad boemske atmosfere koji obiluje veoma dobrim hostelima.

Išli sami ili u društvu, Južna Amerika je mjesto beskrajnih avantura.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA