Smanjena vidljivost zbog magle

403

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija po pretežno suvim kolovozima, a zbog magle smanjena je vidljivost na magistralnim putnim pravcima Glamoč-Priluka, Kolo-Tomislavgrad-Šuica-Kupers, Prozor-Jablanica, Konjic-Drežnica, te uz rijeku Lašvu.

Iz Auto-moto saveza RS upozorili su vozače da budu oprezni, jer divlji konji izlaze na magistralni put Livno-Šuica.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj u zoni ukrštanja sa magistralnim putem.

Kroz grad Bijeljinu na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice zbog sanacionih radova na snazi je potpuna obustava saobraćaja u ulicama 27. marta i Srpske vojske. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila isključivo se odvija obilaznicom.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionici magistralnog puta Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica, te na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko izgrađenog privremenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare završena je sanacija klizišta, ali s obzirom na oštećenja koja nisu obuhvaćena tim radovima ostaje na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila, koja se preusmjeravaju na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan (granica Republike Srpske i distrikta) i Brčko dva (granica Republike Srpske i distrikta)-Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

I dalje je na snazi zabrana saobraćaja na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje (granica BiH i Crne Gore) za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području Banjaluke na snazi je zabrana saobraćaja za sva vozila u Ulici Gavrila Principa na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića preko Zelenog mosta, osim vozilima stanara u Ulici Branka Morače.

U FBiH na magistralnom putu Resanovci-Drvar saobraćaj se odvija jednom trakom zbog urušavanja potpornog zida.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA