SDS želi Šarovića u Predsjedništvu BiH

637

SDS sarajevsko-romanijske regije odlučio je da za člana Predsjedništva BiH kandiduje Mirka Šarovića.

I dok je u isto vijeme glavni odbor PDP-a u Banjaluci ozvaničio Mladena Ivanića kao kandidata za jednu od dvije najvažnije pozicije, SDS-ovci u Istočnom Sarajevu već su “pikirali” poziciju u Sarajevu. Pozivajući se na načelni dogovor da Ivanić kao kandidat nije sporan, ali da SDS prvi bira koju će funkciju, predložili su Šarovića za mjesto srpskog člana BH Predsjedništva. Razlog je teška ekonomska situacija na istoku.

– Predlažemo glavnom odboru Srpske demokratske stranke da mi povučemo prvi potez i da se opredijelimo za poziciju srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Za tu poziciju organima stranke jednoglasno smo predložili Mirka Šarovića – rekao je potpredsjednik stranke Milovan Bjelica.

Iz SDS-a su do sada stigle još dvije kandidature, ali one za predsjednika Republike Srpske. Bijeljinski gradski odbor predložio je Miću Mićića, a dobojski Vukotu Govedaricu. Sve je to uobičajna procedura i nema podjela, uvjerava Dragan Mektić.

– To ne remeti nikakav naš budući dogovor. Naravno da ćemo mi sa našim koalicionim partnerima u narednom periodu, a nadam se vrlo brzo, sjesti i zajedno se dogovoriti oko nosioca odnosno kandidature za ove ključne dvije pozicije – rekao je šef Izbornog štaba SDS-a Dragan Mektić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA