Rusi savjetuju Kima: Pusti dugme, otvori šampanjac

322

Zamjenik predsjednika Savjeta Ruske federacije za odbranu i bezbjednost Franc Klincevič posavjetovao je Kim Džong Una da nuklearno dugme zamijeni bocom šampanjca.

Ruski senator smatra ispravnim učešće sportista Sjeverne Koreje na Olimpijadi u Јužnoj Koreji.

– Mislim da će u ovom slučaju biti u potpunosti realizovana deviza savremenog olimpijskog pokreta “O, sportu, ti si svijet”, koju je saopštio osnivač Pjer de Kuberten, rekao je Klincevič novinarima.

– Što se tiče nuklearnog programa Sjeverne Koreje, stav Rusije ostaje nepromijenjen: mi predlažemo njenom lideru Kim Džong Unu da zamijeni sto sa nuklearnim dugmetom za bocu šampanjca, koja će posebno biti u skladu sa novogodišnjim praznikom, saopštila je pres-služba ruskog parlamentarca.

U novogodišnjem govoru, emitovanom na državnoj televiziji, Kim je rekao da je Sjeverna Koreja postigla istorijski poduhvat “popunjavanjem” svojih nuklearnih snaga navodeći da on ima “nuklearno dugme” na svom stolu.

– SAD bi trebalo da znaju da je dugme za nuklearno naoružanje na mom stolu. Cijela SAD je u dometu našeg nukleranog naoružanja. SAD nikada ne mogu da započnu rat protiv mene i naše zemlje, rekao je Kim.

Ranije je lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un pozvao na početak masovne proizvodnje interkontinentalnih balističkih raketa. U novogodišnjem obraćanju koje je prenosila nacionalna televizija Sjeverne Koreje on je saopštio da će Pjongjang poslati svoju nacionalnu reprezentaciju na zimske Olimpijske igre koje će se u februaru održati kod njegovog južnog susjeda.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA