Pronađeno tijelo Aldina Mulića

820

Tijelo mladića Aldina Mulića (28) koji se prije 27 dana utopio u Miljacki pronađeno je danas u naselju Bojnik u Sarajevu, saznaje Klix.ba.

Pronalazak Mulićevog tijela potvrdio je njegov brat Armin Mulić. Tijelo je uočeno na ušću rijeke Miljacke u rijeku Bosnu.

– Prijatelji i ja smo ga pronašli – kazao je Mulićev brat.

Nadležni organi će u narednim satima utvrditi da li je riječ o tijelu Aldina Mulića koji je 13. decembra upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta zajedno sa Irhanom Fočom (24) čije tijelo su spasioci pronašli drugi dan potrage u mjestu Čekrečije kod Visokog.

– Policija i ekipe civilne zaštite su na terenu – rekla je portparol FUCZ-a Majda Kovač.

Skoro 1 000 pripadnika civilnih zaštita, spasilaca, ronilaca, pasa tragača, dronova, kao i helikopter Federalne uprave policije intenzivno su proteklih mjesec dana tražili Mulićevo tijelo u rijekama i uz obale u cijeloj BiH, ali i Hrvatskoj.

Spasioci su više puta detaljno pretražili korita i obale rijeka, ali bez rezultata. Stoga je intenzivna potraga obustavljena nakon 15 dana, a proteklih dana se vršila vizuelna potraga na Bosni i Savi.

Gorske službe spašavanja i rafting klubovi pružili su veliku podršku Federalnoj upravi civilne zaštite tokom potrage. U traganje za tijelom ovog mladića bili su uključeni i pripadnici Uprave civilne zaštite Republike Srpske, Kajak klub iz Ključa s deset čamaca, GSS BiH, GSS FBiH, klubovi “Neretva” i “Bosna”, Specijalna jedinica Federalne uprave policije, Rafting klub “Vrbas” iz Banje Luke i mnogi drugi.

Podsjećamo, Mulić je u noći s 12. na 13. decembar upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta, a za njim je skočio 24-godišnji Irhan Fočo koji ga je pokušao spasiti. Nažalost, oba mladića su se utopila.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA