Potvrđene optužnice protiv 15 osoba u akciji “Piramida”

602

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka potvrdilo je optužnicu protiv petaest lica, uhapšenih u akciji “Piramida” koju je sprovela Uprava za organizovani i teški kriminalitet i Policijska uprava Banjaluka, u okviru borbe protiv neovlaštene trgovine narkoticima.

Zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodanja i promet opojnih droga, iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 2.1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, optužnica podignuta protiv Muhameda Filipovoća, Milana Pičulina, Tihomira Novakovića, Zorana Šavije, Branka Milivojše, Dragana Maksimovića, Dragana Stanišića, Julije Halupa, Edina Bahrenovića, Nebojše Janjića, Ognjena Kokića i Dalibora Mačka.

Protiv Muhameda Halilovića Optužnica je podignuta i zbvog krvičnog djela “omogućavanje i uživanje oipojnih droga” iz člana 208. stav 1. istog Zakonika, te protiv optuženih Nedžada Bašića, Miloša Dluća i Vadrana Žolje zvbog krivičnog djela “neovlaštenja proizvodanja i priomet opojnih droga” iz člana 207. stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Oni su optuženi za neovlaštenu trgovinu drogom koju su iz Sarajeva i Sanskog Mosta dopremali u Banjaluku. Većina optuženih odranije je poznata policiji nakon akcije “Petrićevac”.

Akcija “Piramida” izvedena je na području Policijskih uprava Banjaluka, Prijedor i Istočno Sarajevo. Akcija je sprovedena i na području Sanskog Mosta i Visokog. U ovoj akciji oduzeta su 23 grama kokaina, 95 grama heroina, 1 425 grama marihuane, te 32 grama spida.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA