Posljedice zemljotresa: Oštećeno više od 70 kuća! (FOTO)

530

U zemljotresu jačine 5,1 stepen po Rihteru, koji je danas pogodio sjever Crne Gore, u opštini Plav oštećeno je više od sedamdeset kuća, a četiri porodice će morati privremeno da se isele zbog bezbjednosti.

Građani su uspaničeni, kaže predsjednik ove lokalne zajednice Orhan Šahmanović i dodaje da su izašli iz svojih domova na ulice, ali da je situacija pod kontrolom.

– Oštećeno je pedesetak kuća, a deset porodica je trenutno u privremenom smještaju jer su njihove stare kuće oštećene do te mjere da je procijenjeno da nije bezbjedno da se u njima boravi – rekao je Šahmanović.

zemljotres1-1

Načelnik Službe zaštite i spasavanja u Plavu Mirza Medunjanin izjavio je ranije da pripadnici ove službe obilaze teren i da za sada nema informacije o tome da je nekome bio ugrožen život.

On je najavio da će danas biti održana sjednica Opštinskog štaba za suzbijanje elementarnih nepogoda na kojoj će biti riječi o podacima sa terena koje je nakon zemljotresa prikupila Služba zaštite i spasavanja.

zemljotres

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja u Beranama uklanjaju materijal koji je otpao sa krovova starijih zgrada.

Načelnik ove službe Tihomir Bogavac izjavio je ranije da su oštećenja zabilježena u stanovima starijih zgrada, a da su dimnjaci na nekim zgradama potpuno uništeni.

zemljotres2

Zemljotres je uzrokovao i odron na putu Andrijevica-Murino zbog čega je saobraćaj bio u prekidu.

Potres jačine 5,1 stepen Rihterove skale potresao je danas u 11.46 časova Crnu Goru, a epicentar je bio sedam kilometara sjeverozapadno od Plava.

Zemljotres se osjetio u Podgorici, Plavu, Gusinju, Andrijevici, Beranama i drugim gradovima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA