“Palo” dvije tone marihuane na brodovima iz Albanije

431

Italijanska policija je u prethodna dva dana, tokom novogodišnjih praznika, na brodovima koji su iz Albanije plovili Jadranom, zaplijenila 2,1 tonu marihuane i uhapsila 52 osobe.

Time je ukupna količina te droge zaplijenjena u proteklih godinu dana dostigla količinu od 36 tona. Istovremeno, albanska policija zaplijenila je dvadesetak tona marihuane.

Italijanska policija je, u prvoj akciji neposredno poslije Nove godine, zaustavila je gliser na putu iz Albanije ka Italiji i na njemu, u 76 paketa, otkrila 1,6 tona marihuane vrijedne oko 17 miliona evra.

U akciji su uhapšena trojica Albanaca, koji su, osim droge, nosili i “kalašnjikov”. Takođe u nedjelju uveče, italijanska policija zaplijenila je još oko 600 kilograma droge, pošto je na putu ka Italiji zaustavila gumeni čamac u kojem se nalazilo više od 40 paketa marihuane.

Vrijednost droge procijenjena je na šest miliona evra. Albanska policija, koja je u prethodnih godinu dana zaplijenila dvadesetak tona marihuane, učestvovala je u obje akcije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA