“Pakleni” provod srpskih turista u Tunisu

626

Grupa srpskih turista koja je odlučila da dočeka Novu godinu u Tunisu dugo će pamtiti to putovanje, ali ne po lijepim, već po incidentima koji su prijetili da se pretvore u ozbiljan sukob.

U hotelu sa pet zvjezdica, gosti su očekivali vrhunski novogodišnji provod i nisu ni slutili da će prije ponoći morati da bježe iz restorana pred policijom, piše RTS.

Gosti iz Srbije su prvo razočaranje doživjeli i prije nego što su ušli u salu, jer umjesto u 20 časova, domaćini su ih pustili da uđu tek dva sata kasnije zbog velike gužve, a kada su konobari počeli da im donose ohlađenu večeru, nezadovoljni gosti iz Alžira već su uveliko lupali kašikama o sto.

– Haos koji se završio opštim demonstracijama i na kraju upadom specijalaca i policije naoružanih automatskim puškama i pendrecima. U jednom momentu, u hotelu smo doživjeli pravi stampedo – ispričala je Vesna Važić iz Beograda.

Ljudi su preskakali fotelje u foajeu i velika nesigurnost se osjećala u svakom uglu hotela, navode ovi gosti iz Srbije koji su se neslavno proveli u Tunisu.

– Utrčali su i mlatili sve redom, koga su stigli. Vidio sam bar četiri-pet osoba koje leže na podu, a između ostalog i jednu ženu sa dvoje djece koja vrišti i zapomaže – kaže Stojimir Matović iz Pančeva.

U stampedu koji je usledio niko od gostiju iz Srbije nije ozbiljnije povređen, ali umjesto lijepog provoda, Novu godinu su dočekali gladni i žedni u svojim sobama, a Maja Matović i sa modricom na leđima.

– Brutalno me sa leđa udario jedan specijalac, iako je njihova intervencija bila upućena ka Alžircima koji su pravili incidente, doduše opravdano, jer nijedna ugovorena obaveza za novogodišnji doček nije poštovana – naglašava Maja Matović iz Pančeva.

Grupa turista iz Srbije koja se tek vratila iz Tunisa uputiće žalbu agenciji “San Lajn”.

U toj agenciji kažu da su neprijatno iznenađeni tim događajima i da će od direktora hotela tražiti objašnjenje, a u ponedeljak će se i zvanično oglasiti.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA