Osnivač “novog bitkoina”: Slijedi katastrofa, pa stabilnost!

405

Tržište kriptovaluta će doživjeti katastrofu, ali zatim će se stabilizovati, rekao je saosnivač Etereuma, kompanije koja stoji iza istoimene valute.

Nekoliko alternativnih kriptovaluta značajno je poraslo posljednjih nekoliko sedmica, dok se traži alternativa bitkoinu. Jedna od njih je eterum, za koju mnogi kažu da je novi bitkoin. Ova digitalna valuta prvi put u istoriji je prešla i granicu od 1 000 dolara.

Međutim, saosnivač etereuma Čarls Hoskinson zabrinut je zbog “nerealnih“ projekata oko kriptovaluta koje dolaze do izražaja posljednjih dana.

Kako je rekao, mnogi od tih tokena koji nemaju jake osnove, nemaju dobru tehniku ili su jednostavno nerealni projekti, na kraju će naići na neku veliku prepreku koju neće moći da savladaju i tada će mnogi od njih sigurno propasti, uvjeren je.

– Tržište kriptovaluta će ojačati i stabilizovati se kad propadnu sve one alternativne valute kojima je falila suština da bi uspjele. Lično mislim da ćemo vidjeti stabilnost poslije katastrofe – rekao je Čarls.

Takođe, ako je za utjehu, on misli da mnogi od tih koina neće propasti baš uskoro jer ima još sredstava koja im pomažu da se održe.

– Problem je i što sada mnogi od njih imaju puno novca. Teško je propasti kada se vrti negdje 5 miliona ili 10 miliona dolara godišnje, a vi ovdje imate na primjer milijardu dolara kapitala – dodaje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA