Oproštaj od Olivera Ivanovića

410

Porodica, prijatelji, građani Srbije, oprostiće se danas od Olivera Ivanovića, predsjednika “GI SDP” i jednog od najznačajnijih lidera Srba sa Kosova i Metohije.

Oliver Ivanović biće sahranjen u 12:30 na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana. Opijelo u crkvi Svetog Nikole u 12:00 časova držaće vladika raško-prizrenski Teodosije, a prije toga i parastos u crkvi Svetog Marka u Beogradu. Sahrani će prisustvovati i patrijarh Irinej.

Juče se od Olivera Ivanovića oprostilo hiljade sugrađana, ali i Srba sa cijelog KiM i iz centralne Srbije.

U nepreglednoj povorci kakvu Mitrovčani ne pamte su, osim porodice, prijatelja i saradnika bili ljudi iz javnog, političkog, kulturnog života, strani ambasadori.

Ispratili su ga do izlaza iz grada, a potom su posmrtni ostaci prevezeni u Beograd u pratnji porodice.

Porodica Olivera Ivanovića biće na groblju od 10:00 časova i primati saučešće.

S obzirom na jučerašnju sliku iz Mitrovice, na Novom groblju se očekuje hiljade građana, a mnogi su jutros krenuli sa Kosova i Metohije da odaju počast čovjeku koji je kako su govorili prethodnih dana, uvijek bio uz njih.

Čula se i jedinstvena ocjena da je smrt jednog od lidera kosovskih Srba nemjerljiv gubitak, ne samo za njegove najbliže već za cijelu Srbiju.

Biće upamćen i kao čovjek koji nije želio da napusti Kosovo i Metohiju ni po koju cijenu, i zato je mnoge iznenadila vijest da će biti sahranjen u Beogradu.

Tu odluku donijela je porodica koja više neće živjeti u Kosovskoj Mitrovici.

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA