Oldman: Zbog uloge sam pušio 12 cigareta dnevno

1218

Engleski glumac Geri Oldman je poznat po tome što je uvijek maksimalno posvećen svojim ulogama, a to je bio slučaj i tokom snimanja filma “Darkest Hour” u kojem je glumio bivšeg britanskog premijera Vinstona Čerčila.

Radi se o drami koja predstavlja priču iz Drugog svjetskog rata, a 59-godišnji glumac je doživio veliku fizičku transformaciju kako bi glumio Čerčila. Osim toga, pušio je i skupe cigarete, a ukupan budžet za njih je bio veći od plata nekih glumaca.

– Ne pušim više, otrovao sam se nikotinom. Pušio sam 12 cigareta dnevno, a na njih je potrošeno oko 30 000 funti (oko 34 000 evra). Jedna cigareta košta oko 50 funti (56 evra), tako da sam imao stomačnih problema tri mjeseca dok sam snimao film. Imali smo božićnu pauzu, svi su ukrašavali jelke i kupovali poklone, dok sam ja išao na kolonoskopiju. To je bio moj poklon – izjavio je Oldman.

Glumac je morao provesti sate na stolici kako bi ekipa obavila pripreme i šminkanje kako bi izgledao poput Čerčila. Cijeli proces je trajao četiri sata.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA