Novi skandal u najavi: Slovenci napuštaju Evropsko prvenstvo?

1564

Rukometna reprezentacija Slovenije zbog spornih sudijskih odluka na prvoj i drugoj utakmici razmišlja da napusti Evropsko prvenstvo.

Konačnu odluku će donijeti predsjedništvo Rukometne federacije Slovenije na čelu sa Franjom Bobincem. U uvertiri odluke, generalni sekretar nacionalnog tima Goran Cvijević je najavio rigorozne mjere.

– Ono što se događa u ovoj godini je otišlo preko granica dobrog ukusa. Mi ozbiljno razmišljamo o odlasku sa takmičenja, iako smo sa druge strane svjesni svih posljedica koje bi mogle dočekati naše sljedeće generacije. Potrebno je napraviti rez, do sada smo uvijek tiho i bez komentara pokušavali riješiti stvari, ali ovaj je put otišlo sve preko granice – rekao je Cvijević.

Reprezentacija Slovenije se žalila na rasplet druge utakmice na Evropskom prvenstvu sa Njemčkom, koja je u okviru drugog kola grupe C u Zagrebu završena neriješenim rezultatom 25:25 (15:10).

Šest sekundi prije kraja utakmice Slovenija je golom Janca povela s 25:24. Litvanski sudijski par Gatelis – Mazeika zatim je u samoj završnici utakmice nakon protesta njemačke klupe primjenio novo rukometno pravilo i nakon pregleda videosnimka Blagotinšeku, koji je u trenutku posljednjeg njemačkog napada bio manje od tri metre udaljen od sredine terena, pokazali crveni karton, a “pancerima” dosudili sedemerac iz kojeg je postignut konačni rezultat – 25:25.

Takođe, Slovenci su bili ogorčeni sudijskom (ne)pravdom nakon premijernog susreta i poraza od Makedonije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA