Noje cirher cajtung: Otkud Haradinaju toliko bogatstvo?!

571

List “Noje cirher cajtung” objavio je tekst u kojem piše o baškarenju kosovskog premijera Ramuša Haradinaja u luksuznom švajcarskom zimovalištu za doček Nove godine, uz pitanje odakle mu toliki novac.

– Nemoguće je sakriti se od političkih protivnika na Kosovu. To su prije deset godina iskusili svjedoci koji su htjeli da svjedoče protiv Ramuša Haradinaja, a onda zaćutali. Haradinaj je dva puta oslobođen optužbi za ratne zločine i danas je premijer zemlje. Ali sada je morao sam da shvati da je i dalje teško sačuvati tajne u ovom isprepletanom društvu velikih porodica – piše Noje cirher cajtung u osvrtu na “misteriozno bogatstvo bivšeg gospodara rata”, prenosi Dojče vele.

Haradinaj je, naime, tiho proslavio Novu godinu sa suprugom, troje djece i nećakom u Švajcarskoj – ni manje ni više nego u hotelu “Karlton” u švajcarskom Sankt Moricu.

– Povezanost sa Švajcarskom on dijeli sa mnogim bivšim kadrovima gerilske trupe OVK. Prije nego što je u ratu 1998/99. godine postao ratni vođa regiona Dukađin, radio je u Romandiji (područje gdje se govori francuski) kao izbacivač u noćnom klubu. Švajcarska je, dakle, logičan izbor za odmor – piše list.

“Ali otkud Sankt Moric i otkud “Karlton”, pita se istraživački portal Insajderi.

Navodi da za jednu noć u 160 kvadrata carskog apartmana, koji je Haradinaj navodno rezervisao, mora da se izbroji oko 5 000 franaka. Zajedno sa novogodišnjom večerom i drugim udobnostima, desetodnevni odmor je navodno stajao oko 80 000 švajcarskih franaka.

Insajderi ističe da tačan iznos nije mogao da se sazna, jer hotel ne daje podatke.

– I kabinet kosovskog premijera ćuti. Tamo kažu da se radi o privatnim izdacima sa kojima država nema ništa – prenosi prištinski portal.

Ciriški list podsjeća da je Haradinaj nedavno sebi podigao platu – tada je objasnio da ima troškove odijevanja u skladu sa funkcijom i da je sada najplaćeniji premijer regiona.

– Ali i sa takvom zaradom je teško platiti odmor u Sankt Moricu. Na Kosovu je skoro nemoguće imati tajnu. Neriješena ostaje samo misterija otkud bogatstvo ljudima poput Ramuša Haradinaja – zaključuje Noje cirher cajtung.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA