Naučnici upozoravaju: Na vidiku sumrak civilizacije

814
Foto: Pixabay

Američki i britanski naučnici izdali su za Nacionalnu akademiju nauka SAD zvanično saopštenje o tome kada će život na Zemlji postati nepovoljan za čoveka i druge sisare.

– Ljudi izbacuju u atmosferu velike količine izduvnih gasova, što će na kraju dovesti do neminovne promjene klime. Već kroz 200 godina na Zemlji neće ostati živih bića, jer će uslovi za život postati nepodnošljivi. Čovječanstvo ne može da živi u takvoj sredini i odmah će nestati – navodi se u zvaničnom saopštenju stručnjaka za Nacionalnu akademiju nauka SAD.

Ranije je britanski naučnik Stiven Hoking upozorio da će kroz 100 godina na Zemlji zbog globalnog zagrijevanja biti zagađene sve vodene površine. Kao primjer je naveo Veneru na kojoj je prije 4,5 miliona godina postojala tečnost, ali je zbog promjene klime ona nestala i planeta je postala beživotna.

Naučnici su naveli druge razloge zbog kojih će nestati civilizacija. Među njima su nuklearna zima, koja može da počne zbog rata, pandemija, sudar Zemlje sa asteroidima, pa čak i napad vještačke inteligencije, piše “Sputnik News”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA