Najbolji filmovi u 2017. godini

1427

Zapadna filmska produkcija dominira i u 2017. godini na internet stranici IMDB, pa su i najveće ocjene posjetilaca pripale filmovima iz tog dijela svijeta.

Tako je “Dankirk”, reditelja Kristofera Nolana o savezničkim snagama na obali Engleskog kanala u Drugom svjetskom ratu – u samom vrhu.

Tu je i nastavak nekada kultnog filma “Blejd raner” Ridlija Skota, koji je sada režirao Denis Vilenev. Specijalni efekti jako su prodonijeli popularnosti filma.

blade-ryan-and-harrison

Malo iznenađenje predstavlja visoka ocjena animiranog filma “Koko” Lija Ankrika. To je muzička priča sa meksičkom tematikom.

Coco-Pixar-image-2

Naravno da je i “Posljednji Džedaj” iz serijala “Ratovi zvjezda” među najbolje plasiranim filmovnma po ocjenama na IMDB.

Filmski kritičari upozoravaju na izostanak umjetničkog, odnosno autorskog filma iz kruga visoko ocijenjenih ostvarenja na IMDB, kao i filmova izvan zapadanog filmskog prostora.

To se objašnjava nastavkom tretiranja filma kao “zabavne robe” i igranjem moćnih distributera na, uglavnom, lake teme koje opuštaju gledaoce ili veličaju zapadni, odnosno američki način života, što je već nekoliko decenija globalni trend – navode filmski portali.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA